1. ročník soutěže profesionálních kuchařů

CHEF CLUB CULINARY CHALLENGE 2018

Který se zúčastní finále prestižního kulinářského klání

PRŮBĚH SOUTĚŽE

Soutěž proběhla ve dvou soutěžních kolech

1. kolo

Soutěžící v 1. kole měli za úkol připravit jeden předkrm a jedno hlavní jídlo. Jako základní surovina pro předkrm byl vybrán celý kuchaný pstruh duhový s hlavou, v případě hlavního jídla pak kachní prsa s kůží. Obě stěžejní suroviny musí pocházet z České republiky.
Předkrm (teplý či studený):
Dominantní surovina: pstruh duhový (celý, kuchaný s hlavou, sladkovodní nebo z chovu, země původu ČR, váha 200 až 300 g)
Hlavní jídlo s přílohou:
Dominantní surovina: kachní prsa s kůží (země původu ČR, váha cca 0,5 kg). Do menu se měla promítnout tradiční česká kuchyně v moderním pojetí čili postupy přípravy, chutě, tradiční suroviny atp.
Vybrané produkty musely být uvedeny v materiálové i finanční kalkulaci.

Kalkulace receptury musela odpovídat 10 porcím při talířovém podávání a nákupní cena surovin na 1 porci/osobu (pro celé menu) měla činit maximálně 250,- Kč.
Co se hodnotilo?
Celkový dojem, kreativita
Složení receptury, pracovní postup
Ekonomické hledisko, náročnost surovin
Vypracování kalkulace

2. kolo

V 2. kole něm se utkali finalisté v praktické části, kdy jejich kuchařské výkony byly hodnoceny 2 poroty sestavené ze členů Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR.

VÝHRY

Soutěžilo se o tyto výhry 
  • Výrobky Chef Club v hodnotě 5.000 Kč
  • Sada nožů Wüsthof
  • Rondon nebo voucher v hodnotě 1.000 Kč od společnosti Fomi
  • Výrobky Chef Club v hodnotě 2.000 Kč
  • Sada nožů Wüsthof
  • Rondon nebo voucher v hodnotě 1.000 Kč od společnosti Fomi

4. - 10. místo

Sada universálních nožů Wüsthof

odborná porota

Složená z profesionálů
Bc. Miroslav Kubec
Prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Marek Svoboda
Executive Chef společnosti Bidfood, akreditovaný komisař WACS a lektor Kulinářské Akademie EU

Ing. Roman Sejval
Vedoucí gastronomických předmětů Bukaschool s.r.o.

Tomáš Popp
Manažer Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
vyhodnotila všechny přihlášky do soutěže Chef Club Clulinary Challenge a vybrala tyto kuchaře, kteří splnili zadání a získali nejvíce bodů 
a postoupili do 2. kola, které se konalo v Praze – Průhoniocích, v Akademii Grosseto v pátek 7. 12. 2018 od 8:00.
vyhodnotila všechny přihlášky do soutěže Chef Club Clulinary Challenge a vybrala tyto kuchaře, kteří splnili zadání a získali nejvíce bodů a postoupili do 2. kola, které se konalo v Praze – Průhoniocích, v Akademii Grosseto v pátek 7. 12. 2018 od 8:00.

vítězové

Odborná porota zvolila vítěze
JAKUB HOLÝ
restaurace Aureole, Praha
MARTIN KOŠŤÁL
Valmer restaurant and shop, České Budějovice
MICHAL GOŽO
Hotel Dvořák, Tábor.

Partneři

Hlavní partner
Partneři soutěže
Pod záštitou
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu. Souhlasím / Přečtěte si více