- 15 ks Lívance
- 300 g Tvaroh
- 5 g Cukr vanilín
- 70 g Mascarpone
- 6 ks Žloutky
- 200 ml Smetana Excellent
- 50 g Med
- 150 g Borůvky
ingredience
Zapečené lívance
Zmrzlina s kousky kakaových bobů
- 40 g Kakao
- 200 ml Smetana Excellent
- 100 g Žloutky
- 50 g Kakaové boby drcené
- 100 g Cukr krupice
Drobenka skořicová
- 100 g Máslo
- 100 g Mouka hladká
- 2 g Kakao
- 20 g Skořice
- 100 g Cukr moučka
Dohotovení
- 10 ks Malina
- 30 ml Vaječný likér
příprava
- Vymažeme si formu tukem. Lívance namažeme tvarohovou náplní, posypeme borůvkama. Skládáme k sobě do formy s pevným dnem.
- Po zaplnění formy, zalijeme zálivkou ze smetany, žloutků, mascarpone a cukru. Zapékáme při teplotě 170°C asi 20 min.
- Necháme vychladnout a krájíme na požadované tvary. Před podáváním cukrujeme.
- Zmrzlina: smetanu, kakao, žloutky a kakaové boby necháme vyšlehat ve zmrzlinovém stroji.
- Drobenka: smícháme máslo, mouku hladkou, kakao, skořici a cukr moučku. Pečeme na 160 °C asi 15 min.
- Žloutkový krém: ve vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem a vaječným likérem.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
