- Vepřová žebra
- Texas rips - tekutá marináda
- Černé pivo
- Smrkový med
- Sádlo
- Steak kořenící směs
- Brambora pečená v popelu
- Jogurt
- Bylinky
- Sůl, pepř
- Extra panenský olivový olej BIO
- Divoké koření
- Česnek, cibule
Vepřová žebra pečená na černém pivu a smrkovém medu, pečená brambora v popelu, pečená žlutá ředkev
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Vepřová žebra omyjeme, osušíme, přidáme marinádu, steakové koření a necháme 24 hodin
- marinovat.
- Vložíme do sádla a necháme konfitovat na 85°C 3 hodiny.
- Grilujeme na dřevěném uhlí cca 4-6 minut z každé strany, přitom potíráme marinádou.
- Brambory zasypeme horkým popelem a pečeme cca 1 hodinu na 1/2 hodiny přidáme žlutou řepu. Řepu po upečení oloupeme a tprudka grilujeme.
- Do vykapaného jogurtu přidáme smrkový med, nasekané bylinky a omáčku texas rips.
- Marináda na žebra: Pivo přivedeme k varu, přidáme texas rips, smrkový med, divoké koření, bylinky, česnek, cibuli, 2% soli zredukujeme na 1/2.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
