- 1000 ml Houbová omáčka z lišek a žampiónů
- 1500 g Vepřová pečeně
- 2 g Kmín
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř
- 800 g Fazolky mražené
- 100 g Anglická slanina
- 1000 g Brambory
- 200 ml Smetana Excellent
- 100 g Cibule
- 20 g Česnek
- 10 g Petrželka
- 30 ml Extra panenský olivový olej Bio
- 5 g Hrubozrnná sůl
Vepřová pečeně s liškovou omáčkou a zelenými fazolkami
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Brambory si nakrájíme na slabé plátky a vložíme do vymazaného pekáčku. Přidáme sůl, česnek a vše zalijeme smetanou. Pečeme na 180°C min 20-30 minut.
- Maso okořeníme, zprudka opečeme a necháme dojít v holdomatu (nebo pečeme na 55°C na jehle).
- Fazolky přidáme k orestované anglické slanině a dochutíme solí a pepřem.
- Liškovou omáčku připravíme podle návodu.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
