- 1500 g Uzená vepřová kýta
- 1000 ml Švestková omáčka
- 500 ml Mléko
- 250 g Máslo
- 250 g Polohrubá mouka
- 250 g Krupice krubá
- 5 ks Žloutky
- 10 Bílky
Uzená vepřová kýta se švestkovou omáčkou a krupicovými noky
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Maso uvaříme, omáčku připravíme dle návodu.
- Do vroucího mléka přidáme máslo a vsypeme mouku a krupici, za stálého míchání vytvoříme tuhou hmotu, těsto necháme vychladnout.
- Přidáme sníh z bílků a žloutky, necháme prochladnout v lednici.
- Z těsta poté pomocí lžic vykrajujeme noky, vaříme je 6 minut.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
