- 1500 g Vepřový bůček
- 100 g Zázvor
- 50 g BBQ omáčka
- 100 g Česnek
- 300 g Cibule
- 40 g Koriandr
- 30 g Med
- 3 g Pepř
Tortilla plněná pečeným vepřovým bůčkem v BBQ omáčce, s jarní cibulkou a salátovou okurkou. Lehký zeleninový salát s mangem, koriandrem a mučenkovým dresinkem
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
Bůček
Tortilla
- 10 ks Pšeničná tortilla
- 300 g Okurka
- 100 g Jarní cibulka
- 200 g Římský salát
Salát
- 1 ks Mango
- 20 g Koriandr
- 1 ks Limetka
- 10 g Med
- 3 ks Maracuja
- 500 g Okurka
- 300 g Římský salát
- 20 g Mrkev
- 50 g Chilli paprička
- Mungo klíčky
- 100 ml Extra panenský olivový olej BIO
- 100 g Arašídy
příprava
- Bůček: Vepřová bůček učistíme a vložíme do pekáče, přidáme k němu nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, nastrouhaná česnek , najemno nakrájenou cibuli, koriandr, med, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme, přidáme 2 dcl vody, zabalíme do alobalu a pečeme na 160 °C 3 h. Poté bůček necháme vychladnou a krájíme na slabé plátky.
- Tortilla: Tortillu opečme rozpálené pánvi a rozkrojíme na 4 stejné díly, poté zabalíme do kornoutku. Okurku, jarní cibulku, římský salát nakrájíme na potřebné tvary a společně promícháme. Nakonec tortillu naplníme vepřovým bůčkem a nakrájenou zeleninou.
- Salát: V misce smícháme med, limetkovou šťávu, dužinu z mučenky a olivový olej, následně metlou promácháme. Ostatní zeleninu a ovoce nakrájíme na libovolné tvary a společně s připraveným dresinkem promícháme.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
