- 1500 g Hovězí svíčková
- 10 g Koření steak bez soli
- 10 g Sůl
- 10 g Tymián
- 20 ml Rostlinný olej
Steak z hovězí svíčkové s pepřovou omáčkou a zeleným chřeste, holandskou omáčkou, pečenými brambory v soli
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
Steak
Pepřová omáčka
- 30 g Demi glace
- 40 g Šalotka
- 100 ml Hovězí vývar
- 20 g Máslo
- 15 g Nakládaný zelený pepř
Zelený chřest s holandskou omáčkou
- 1000 g Zelený chřest
- 30 g Sůl
- 250 g Máslo
- 4 ks Vejce
- 40 ml Hovězí vývar
- 20 ml Bílé víno
- 1 ks Citron
Pečené brambory v soli
- 1 kg Mořská sůl
- 5 g Tymián
- 20 g máslo
- 10 kg Petžel kudrnka
- 1,2 kg Brambory grenaille
příprava
- Steak: Hovězí svíčkovou očistíme, zbavíme blan a naporcujeme na 150 g steaky. Steaky dochutíme kořením Chef Club a najemno nasekaným tymiánem. Na rozpálené pánvi opečeme steak z obou stran, z každé strany cca 30 sec. Následně steak dopekáme v troubě na 120 °C 20 min.
- Pepřová omáčka: Najemno nakrájenou šalotku, krátce opečeme na másle, přidáme nakládaný zelený pepř a zalijeme vývarem. Následně přidáme Demi glace a vaříme cca 10 min na mírném plamenu. Na konec zjemníme máslem.
- Zelený chřest s holandskou omáčkou: Zelený chřest oloupeme a vložíme do osolené vroucí vody, chřest vaříme 1 min., poté zprudka zchladíme ve vodě s ledem. Chřest se před servírování krátce opeče na másle a dochutí se solí a pepřem. Do kovové misky vložíme žloutky, vývar, bílé víno, sůl a citronovou šťávu. Misku umístíme na vodní lázeň a metlou šleháme tak dlouho, dokud nám žloutky nezhoustnou, následně pomalu přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo.
- Pečená brambory v soli: Pekáč vysypeme mořskou solí, na kterou vyskládáme brambory společně se tymiánem. Brambory pečeme 160°C 30 min. Upečené brambory před servírováním krátce opečeme na másle společně s najemno nakrájenou petrželí.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
