- 580 g Křepelka
- 5 g Sůl
- 150 g Strouhanka
- 80 g Vejce
- 80 g Mouka
- 100 ml Demi Glace
- 30 ml Telecí tekutý fond
- 500 g Telecí váleček
- 60 g Houby sušené
- 150 ml Fritovací olej
- 300 g Pórek
- 150 ml Červené víno
- 120 g Med
- 100 g Šalotka
- 200 g Sterilované mini žampiony
- 100 ml Smetana Excellent
Smažené stehýnko křepelky, masový demi glace, pastinákové pyre, telecí filet v houbovém prachu, v čeveném víně glazírovaná šalotka
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Křepelku oparně vykostíme a stehýnka si pěkne zbalimě do "svazečku". Okořeníme solí a pepřem. Při obalovýní dáme pozor abychom nezašpinili očištěnou kost a také to samé při smažení.
- Z telecího filátka si připravím vzhledné malé váličky. Počítáme s tím, že budeme z jednoho kusu připravovat dvě porce na servis. Maso zprutka opečeme a pak ho necháme ještě chvíli zrát v nízké teplotě. Před servisem váleček poválíme v houbovém prachu.
- Pastiňák rozvaříme přidáme máslo a v termomixu za přidání Smetany Exellent vymixujeme velice jemnou a hladkou konzistenci.
- Oloupanou šalotku s trochou menu a poměrně dost červeného vína pošírujeme tak dlouho až je šalotka změklá a juice redukovaný na minimum.
- Hnízdo připravíme zě světlé části mladého pórku, kteriu nakrájíme na jemné julienne. Už při smažení pomocí kleštuček formujeme neustálím "zatáčením do sebe" tvar hnízda. Usmažené hnízdo necháme oschnout na papírovém pijáku.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
