- 10 Vejce
- 100 g Houbová omáčka z lišek a žampionů
- 200 ml Mléko
- 150 g Hrášek
- 150 g Žampióny
- 1 g Tymián
- 2 g Sůl
- 1 g Pepř
- 120 ml Olej olivový z pokrutin
- 200 g Semolina mouka
- 4 ks Vejce - dvě celá a dva žloutky
- 1 g Sůl
- 30 ml Extra panenský olivový olej Bio
- 150 g šalotka
- 80 g Česnek
- 81 g Tymián
- 100 ml Smetana Excellent
Pošírované vejce s liškovou omáčkou hráškové ravioly
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Vejce celé uvaříme pomalu v teplotě 63 °C 40 min.
- Liškovou omáčku uvaříme dle návodu.
- Těsto na ravioly - mouka smícháme s vejci, solí a olivovým olejem. Vytvoříme hladké pevné těsto, které necháme odpočinout pod potravinářskou folií.
- Hrášek s houbami a kořením zarestujeme, zalijem a pak rozmixujeme. Směs plníme do raviol.
- Bramborovou strouhanku připravíme tak, že syrovou bramboru na jemno nastrouháme, usušime a krátce do zlatova usmažíme.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
