- 2000 g Eye round steak
- 100 g Farmářský steak
- 200 g Slanina anglická (nebo pancetta)
- 1600 g brambory
- 100 ml Extra panenský olivový olej Bio
- 1000 g Kukuřičné klasy
- 400 ml Steaková omáčka s červeným pepřem
- 100 g Steak
Pikantní eye round steak se slaninovým chipsem, pečenými bramborami, grilovanou kukuřicí a omáčkou z červeného pepře
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Obě kořenící směsi smícháme a po obvodu jimi okořeníme připravené steaky, zatáhneme z obou stran na grilu a dopečeme v konvektomatu (horký vzduch 165°C, cca 8 minut – podle požadovaného stupně propečení).
- Brambory uvaříme ve slupce, rozkrojíme na měsíčky, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem a upečeme dozlatova.
- Kukuřičné klasy uvaříme cca 8 – 10 minut v osolené vodě doměkka, poté ogrilujeme.
- Steakovou omáčku s červeným pepřem připravíme dle návodu.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
