- 1800 g Losos filet
- 120 g Losos
- 300 g Čočka červená
- 200 g Čočka zelená
- 1/2 Svazku cibulka svazková
- 150 g Paprika červená
- 60 ml Ocet rýžový
- 50 ml Aceto Balsamico di Modena I.G.P.
- 30 g Koriandr
- 250 g Máslo
- 50 g Šalotka
- 250 ml Suché bílé víno
- 50 g Citron
- 100 ml Extra panenský olivový olej Bio
Pečený losos s citronomáslovou omáčkou na teplém salátu z červené čočky
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Lososa okořeníme kořenící směsí Losos a upečeme.
- Obě čočky uvaříme doměkka, papriku a cibulku nakrájíme na drobné kostičky.
- Všechny suroviny smícháme a ochutíme octy, olivovým olejem, solí a pepřem, přidáme nadrobno nasekaný koriandr.
- Omáčka: v rendlíku smícháme šalotku, víno a čerstvě mletý pepř a svaříme na třetinu, stáhneme oheň na minimum a začneme pomalu přidávat vychlazené máslo, nakrájené na kostičky, dochutíme šťávou z půlky citronu a solí, přecedíme.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
