- 1000 g Hovězí pupek
- 10 g Sůl
- 10 g Pepř
- 50 ml Extra panenský olivový olej BIO
- 5 g Čerstvé bylinky
- 500 g Malé brambory
- 500 g Cuketa
- 150 g BBG omáčka
- 10 g Petržel
- 1000 g Pastiňák
- 300 ml Extra panenský olivový olej BIO
- 50 g Ggrilovaná zelenina
- 1000 g Červená cibule
- 10 g Divoké koření
- 3 g Limetka
- Žebříček
- Chilli olej
Pečený hovězí pupek s BBQ salátem, grilovanými bramborami a cuketami, marinovaná cibule, pastiňákové hranolky
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Hovězí maso osolíme a opepříme, posypeme nasekanými čerstvými bylinkami a opečeme na rozpálené pánvi z každé strany 2 minuty a dáme do rozehřáté trouby na 160°C přibližně 5 minut. Po upečení necháme maso chvilku odpočinout a nakrájíme na porce.
- Uvařené brambory a cuketu nakrájíme na plátky, opečeme ze všech stran na pánvi a promícháme s BBQ omáčkou a doplníme nasekanou čerstvou petrželí.
- Zblanšírovaný pastiňák usmažíme v rozpáleném oleji a obalíme ve směsi grilované zeleniny.
- Z vody, divokého koření si připravíme rozvar, do kterého dáme nakrájenou červenou cibuli, 5-6 minut povaříme, poté přecedíme a zakápneme limetovou šťávou. Necháme asi 2–3 hodiny marinovat.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
