- 10 ks Křepelka
- 500 g Celer
- 350 g Lišky
- 350 g Hlíva ústřičná
- 400 g Mrkev
- 250 g Kenské fazole
- 200 g Šalotka
- 200 ml Portské víno
- 30 ml Koňak
- 20 g Máslo
- 125 g Ostružiny
- 2 g Sůl
- 0,5 g Pepř bílý
- 150 ml Olej
- 1 g plátková sůl Maldon
- 100 ml Extra panenský olivový olej Bio
- 20 g Demi glace
Pečené prso a konfitované stehýnko z křepelky s restovanými houbami, keňskými fazolkami, celerem a ostružinami s koňakovou omáčkou
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Křepelku očistíme a vykostíme.
- Šalotku orestujeme na másle na mírném ohni do zlatova, zalijeme portským vínem a necháme zredukovat, přidame koňak, v troubě opečené skelety z křepelek, Demi glace Chef Club a redukujeme. Dochutíme solí, pepřem a zašleháme máslo.
- Prsa z křepelky osolíme, opepříme a orestujeme na oleji, necháme dojít pod salamandrem. Stehýnka kofitujeme v připravené omáčce a dokud nejsou měkká.
- Celer nakrájíme na kostičky a společně s fazolkami spaříme v osolené vodě.
- Houby orestujeme na másle a ochutíme solí, pepřem a kmínem.
- Mrkev nakrájíme na tenké plátky a usmažíme v oleji.
- Při podávání zakápneme Extra panenským olivovým Bio olejem Chef Club a posypeme plátkovou solí.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
