- 1000 g Červená řepa
- 100 g Vinaigrette – Parisian classic dressing
- 50 ml Olivoý olej z pokrutin
- 3 g Sůl
- 500 g Tarhoňa
- 300 g Řecký jogurt
- 200 g List salátu
- 1 g Čerstvý kopr
Pečená červená řepa, uzená tarhoňa s koprem a řeckým jogurtem
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Řepu očistíme a snažíme se ponechat i dlouhý kořínek na ozdobu.
- Pak řepu ochutíme kořením na grilovanou zeleninu, dresinkem Parisian a olivovým olejem.
- Po několiha hodinách pomalu pečeme dle velikosti při teplotě 90°C.
- Vařenou Tarhonů navoníme kouřem v přenosné udírně.
- Vyhladlé opatrně promícháme s řeckým jogurtem ačerstvým koprem.
- Servírujeme ve svazečku hezkého zeleného listu.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
