- 750 g Vepřová plec
- 750 g Vepřový bůček
- 80 g Bylinky v oleji česnek
- 40 g Sůl
- 40 g Kmín drcený
- 500 g Cibule
- 50 g Jíška tmavá
- 1500 g Špenát listový
- 20 g Sůl
- 150 g Cibule
- 1000 g Brambory
- 15 g Sůl
- 3 ks Vejce
- 450 g Hrubá mouka
Moravský vrabec s listovým špenátem a bramborovými šiškami
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Maso nakrájíme na kostky cca 4 x 4 x 4 cm, osolíme, okmínujeme a promícháme s česnekem a vložíme do gastronádoby, jejíž dno jsme vyložili nakrájenou cibulí, podlijeme vodou, pečeme v konvektomatu na kombinaci, 135°C, cca 60 minut až je maso měkké, poté dopečeme na barvu ještě cca 10 minut při 170 °C, režim horký vzduch, maso vyjmeme a výpek zahustíme jíškou.
- Špenát: na sádle zpěníme cibuli, přidáme špenát, osolíme a dochutíme česnekem, povaříme – ne příliš dlouho, špenát pak ztrácí barvu!
- Šišky: Z uvařených brambor, vajec, mouky a soli vypracujeme těsto, vytvoříme válečky o průměru cca 2 cm, nakrájíme na 10 cm kousky a uvaříme v osolené vodě.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
