- 600 g Drůbeží játra
- 10 g Tymián
- 300 g Máslo
- 10 g Rozmarýn
- 10 ks Vejce
- 500 g Červená řepa
- 20 g Plátková želatina
- 100 g Brokolice
- 1 g Sůl
- 100 g Cukr krystal
- 1 dcl Aceto Balsamico di Modena I.G.P.
- 1 g Pepř
- 10 g Jedlé květy a lístky salátů
Máslová paštika s červenou řepou, marinovaná brokolice
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Drůbeží játra rozmixujeme s tymiánem a vejci. Ochutíme solí, pepřem. Přidáme vlažné máslo a za stálého míchání připravíme hladkou hmotu, kterou ještě procedíme. Tuto hmotu nalijeme do formy a dáme do vodní lázně. Pečeme cca 90 minut při 70°C. Pak necháme paštiku vychladnout a krájíme na jednotlivé porce.
- Cukr si rozpustíme na karamel a přidáme mletý pepř. Necháme zatuhnout a vytvoříme placky, kterými doplníme paštiku.
- Červenou řepu rozmixujeme v mixéru na hladkou kaši. Přidáme cukr krystal, Aceto Balsamico a sůl, pak procedíme.
- Do procezené vody přidáme plátkovou želatinu a přivedeme k varu. Pak nalijeme do formy. Po zatuhnutí vykrojíme kuličky a hned podáváme. Zbytek procezené směsi rozdělíme na dvě části. Jednu část použijeme jako ochucený salátek a přidáme na plátky nakrájenou brokolici a klíček salátku. Druhou polovinu dáme péci do trouby cca na 2 hodiny při 115°C. Takto usušenou řepu popřípadě ještě rozmixujeme na prach.
- Pokrm prachem doplníme.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
