- 200 g Mango
- 400 g Smetana Excellent
- 100 g Cukr
- 1 g Vanilkový lusk
- 100 g Žloutky
Mango cream bruleé s čokoládovou zmrzlinou na čokoládové drobence
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
Creme brüleé
Čokoládová zmrzlina
Čokoládová drobenka
- 20 g Máslo
- 10 g Kakao
- 20 g Cukr moučka
- 20 g Mandlová moučka
Ozdoba
- 10 g Sněhová pusinka
- 10 g Jahoda
- 10 g Karamelová ozdoba
- 10 g Čokoládová ozdoba
příprava
- Creme brüleé: vyšleháme žloutky s cukrem na vodní lázni, odstavíme a přimícháme rozšlehané pyré z manga, smetanu a dřeň z vanilkového lusku. Vaříme na 100 °C ve vodní lázni asi hodinu. Po provaření hmotu rozmícháme a naplníme mističky. Po vychladnutí na krém nasypeme cukr krupici a necháme zkaramelizovat.
- Čokoládová drobenka: Všechny suroviny spoíme. Můžeme drobenku sypat pod zmrzlinu bez pečení, ale také drobenku můžeme propéci na 160 °C asi 15 min.
- Čokoládová zmrzlina: převaříme smetanu, na vodní lázni vyšleháme žloutky s cukrem. Žloutky smícháme se smetanou a rozpuštěnou čokoládou. Ve zmrzlinovém stroji zmrzlinu vymícháme.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
