- 1500 g Mleté maso (hovězí + vepřové)
- 300 g Dvojitý rajčatový koncentrát
- 200 g Cibule
- 30 g Stroužky česneku
- 2 ks Vejce
- 10 g Snítka bazalky
- 250 g Karotka
- 40 ml Worcester
- 2 g Chilli
- 50 g Sůl
- 5 g Pepř
- 750 ml Černé pivo
- 100 g Med
Kuličky z mletého masa na tomatovém základu
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Mleté maso si smícháme s najemno nasekanou cibulí, utřeným česnekem, lžičkou medu, vejcem, solí, pepřem a chilli. Důkladně rukama propracujeme, aby nám krásně drželo pohromadě. Z kompaktní masové hmoty následně uděláme kuličky, které zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.
- Opečené kuličky dáme stranou.
- Do výpeku přidáme nastrouhanou karotku, Dvojitý rajčatový koncentrát a vše orestujeme, následně přidáme med a zalijeme pivem. Do připraveného základu vložíme zpět opečené masové kuličky, přilijeme worcester a dáme trouby.
- Pečeme při teplotě cca 120 C° , asi tak 15 – 20 min. Dle potřeby podléváme vodou ( jen malým množstvím ). Hotové kuličky vyndáme a šťávu přecedíme přes jemné síto.
- Hotové kuličky přelijeme nezahuštěnou šťávou a podáváme s rýží, bramborem nebo pečivem.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
