- 5 ks Filety vykoštěných a prořezaných kapřích filetů (cca 1500 g)
- 40 ks – 800 g Tenké plátky anglické slaniny
- 250 g Máslo
- 150 g Bylinky v oleji Italiana
- 750 g Čerstvá paprika
- 500 g Rajčata
- 150 g Cibule
- 20 g Světlá jíška
- 200 g Zakysaná smetany
ingredience
příprava
- Kapra naporcujeme tak, abychom měli na každou porci 2 steaky cca 4 cm široké. Na straně, kde nemáme kůži, ale prořezané maso zatřeme italské koření.
- Obalíme plátky slaniny a na pánvi zprudka opečeme. Vyjmeme a necháme v teple odpočívat.
- Do výpeku na máslo přidáme na plátky krájenou cibuli a papriky a necháme orestovat. Pak přidáme na měsíčky nakrájená rajčata a porce předem opečené ryby a necháme pod pokličkou cca 5 minut dodusit.
- Porce kapra vyndáme na teplé talíře a zbylou šťávu dle potřeby (množství tekutiny) zahustíme jíškou, dochutíme kořením Italiana, solí a kdo má rád pálivé třeba i jednou feferonkou, krátce provaříme a takto připravenou zeleninou přelejeme porce kapra.
- Nakonec na každou porci dáme lžíci husté kysané smetany. Jako přílohu můžeme použít chléb, rýži nebo brambory.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
