- 600 g Oloupaná a na kostičky nakrájená jablka
- 200 g Cukr krupice
- 40 g Vanilkový cukr
- Hřebíček, badián, anýz
- 3 cl Calvádos
- Lívance
Jemné kynuté lívanečky obalované ve skořicovém cukru s jablečným čatným a šlehačkou
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Připravená jablíčka zasypeme cukrem, vanilkovým cukrem a přidáme koření. To celé podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a dusíme dozměknutí (ne rozvaření) tak, aby se nám odpařila přebytečná voda.
- Nakonec přidáme calvádos a už nevaříme, aby nevyprchal. Koření ponecháme, aby se chuť a vůně rozležela.
- Koření vyndáme před samotným podáváním.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
