- 1100 g Hovězí roštěná
- 4 g Sůl
- 4 g Steakové kořeni Corsica
- 150 g Rostliný olej
- 1200 g Karotka
- 250 g Máslo
- 150 ml Olivový olej z pokrutin
- 80 g Kreveta 10 ks
- 250 g Černá rýže
- 150 g Džem
- 10O0 g Citron
- 200 ml Víno bílé
- 180 g Zelený hrášek
- 30 g Čili papričky
Hovězí medailonek, černá rýže, karotkové pyré, grilovaná kreveta
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
příprava
- Minutkové hovězí maso dobře očistíme, okořeníme kořením Corsica a krátce zatáhneme na pánvi. Porci masa ještě necháme zrát při nízké teplotě dalších 10-12 minut.
- Dobře očištěnou mrkev s trochou cukru a sole necháme pozvolna rozdusit "ve vlastní" šťávě. Jemnost pyré si zvolíme libovolně při pasírování přez jemný cedník, nebo při mixování.
- Zblanžírovanou krevetu dočistíme a ponecháme pouze poslení článek krusty u ocasu. Pokapeme citrónem avínem, osolíme a necháme krátce marinovat. Pak krevetu krátce opečeme.
- Černou rýži uvaříme na skus a pouze lehce osolíme.
- Z marinády po krevetě, trochou čili papriček a lžičky rakytníkového džemu připravíme "kreslící" omáčku.
galerie
Produkty z receptu
další recepty
