- 1200 g Pstruh filet
- 2 g Sůl
- 1 g Koření Losos
- 120 g Máslo
- 1 g Tymián
- 100 g Citron
- 180 g Ředkvičky
- 120 g Řapíkatý celer
- 120 g Cuketa
Filátko pstruha v másle, křupavá zelenina, tomatová kaše a rajčatová omáčka
-
Příprava25 minut
-
Vaření20 minut
-
Počet porcí10
ingredience
Pstruh s křupavou zeleninou
Rajčatová omáčka
- 150 g Rajčata Sugo pomodoro
- 5 g Bazalka
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř
- 30 g Cukr
Tomatová kaše
- 100 g Brambory
- 100 g Dvojitý rajčatový koncentrát
- 100 g Máslo
- 30 ml Smetana Excellent
příprava
- Zeleninu připravenou pro tento recept očistíme a pak nakrájíme na "mandolíně" na velmi tenké plátky. Vložíme do ledové vody na hodinu a půl. Před servisem necháme okapat.
- Filátka masa pstruha zbavíme kostí, a kůže. Pokapeme citronovou šťávou okořeníme chef club kořením na ryby a navoníme čerstvým tymiánem. Na přepuštěném másle bez syrovátek krátce dokola v pánvi otočíme maso pstruha.
- Tomaty loupané smícháme spestem a zkontrolujeme chuť, případně osolíme. Bramboru uvěříme rozmixujeme a spojíme s rajčatovým konentrátem. S takto připravenou kaší dekorujeme jídlo v podobě malých bochánků.
- Při prezentaci můžeme použít i kolečko mini citrusů, které nám dodá důležitou jemnou kyselost. Volná místa na talíři doplníme o slzy bazalkového oleje
galerie
Produkty z receptu
další recepty
