Martin Bušek

Gastronomické veřejnosti známý kuchař Martin Bušek, v současnosti executive chef společnosti BORSKÝ GASTRO, navštěvoval odborné učiliště v oboru kuchař/číšník a následně vystudoval nástavbu na SOU Ondříčkova. Praxi si budoval nejen na poli české gastronomie, kdy z počátku pracoval například jako vedoucí směny a zástupce šéfkuchaře v hotelu Florenc, jako vedoucí směny v Restauraci Mucha, či jako šéfkuchař v restauraci U Kamenného mostu, ale také v zahraničí.

Během své zahraniční praxe vystřídal několik zemí, v Rusku pracoval jako vedoucí kuchař v restauraci Arbat, v restauraci Berloga, v Německu v hotelu Hubertus v Schönsee, účastnil se krátkodobých stáží ve Francii, hlavně v oblasti Provence a stáží v Itálii na místech oblasti Toskánska, Sicílie, Bologny a Modeny.

Tato rozmanitá praxe vydala téměř na 20 let, během čehož se pan Bušek věnoval mimo jiné také food stylingu (konkrétně 12 let), účasti v televizním pořadu Prima vařečka, spolupráci na natáčení DVD kuchařek, angažoval se při akcích Regionální potravina, či škola vaření na internetu.

Nyní svou pozornost dělí především mezi restaurace Ristorante Italiano Buschetto, Restaurant Café Svatého Václava a Restaurant Můstek. A ve volných chvílích pan Bušek aktivně pomáhá s konzultací návrhů na nové výrobky řady Rieber Chef Club, s nastavením jejich kvality a konceptem co nejbližším profesionálním kuchařům. Jeho dominantou ve výrobkové řadě jsou produkty s italským původem, v čemž má díky své praxi značné know how.
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu. Souhlasím / Přečtěte si více